Pasta Carbonara

Ingredienser

4 portioner

  • 340 g Kungsörnen ekologisk Spaghetti
  • 200 g sidfläsk eller bacon
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g riven parmesan
  • Salt, svartpeppar
  • 4 ägg

Pasta Carbonara

Pasta alla Carbonara betyder kolhustruns pasta, och syftar på den grovmalda svartpepparen som ligger som kol ovanpå pastan. En härlig pasta med bacon och grädde, som kan serveras med eller utan finhackad persilja som topping!

Så här tillagar du receptet (20 minuter ):

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

2. Tärna sidfläsket/baconet och finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök mjuk på medelhög värme i olivoljan, utan att den tar färg. Lyft ur löken ur stekpannan och stek fläsket/baconet.

3. Blanda den färdiga pastan med vispgrädden samt hälften av parmesanen. Rör ner fläsket. Vrid några varv med pepparkvarnen över maträtten och servera med äggula och resten av parmesanen