Ingredienser

4 portioner

Inlagda grönsaker

  • 1 gurka
  • 2 morötter
  • 3 stjälkar salladslök
  • ½ röd chili
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Lammfärs

  • 500 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl grovhackad bladpersilja
  • skalet av 1 citron
  • 1 msk sriracha sås

Tomatsalsa

  • 250 gram coctailtomater i blandade färger
  • 1 dl hackad mynta
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 bananscharlottenlök
  • olivolja, salt och svartpeppar

Myntayoghurt

  • 2 dl yoghurt
  • 1 dl hackad mynta
  • svartpeppar, salt

Linshummus

  • 1 pkt GoGreen röda linser
  • 1 msk torkad ramslök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk vatten
  • saft från ½ citron
  • salt och peppar

Topping

  • 1 dl finhackad gräslök
  • ½ dl sesamfrön, mix av svarta och vita

Pasta Bowl med lammfärs, inlagda grönsaker och linshummus

Om du älskar lite av varje på tallriken så har vi lagat en "pasta bowl" med inlagda grönsaker, linshummus, tomatsalsa och myntayoghurt. Extra allt, ja tack!

Så här tillagar du receptet (50 minuter):

1. Blanda lammfärsen med den hackade bladpersiljan, pressad vitlök, srirachasås och rivet skal av en citron, detta kan du förbereda och gärna låta stå några timmar men såväl 10 min räcker för att få smakerna att sätta sig.

2. Skala auberginen och skär den i 2 cm kuber, lägg på tallrik och salta rejält. Låt stå i 20 min för att få ut väskan, skölj sedan av saltet och krama ur vattnet. Stek auberginen i olivolja på medelvärme i 10 min, krydda med torkad ramslök, salt och peppar och låt kryddorna steka in några minuter.

3. Ättikslagen. Värm vattnet och sockret så att sockret löser upp sig, häll i ättikan och ställ åt sidan. Finhyvla gurka och morot med mandolin alt potatisskalare, hacka salladslöken och chilin och lägg allt i den ljumma lagen. Ställ i kylen för att svalna, ca 20min.

4. Mixa allt till hummusen och smaka av med salt och peppar.

5. Finhacka myntan och blanda med yoghurten, salt och peppar efter behov.

6. Sätt på pastavatten.

7. Grovhacka tomaterna, finhacka löken och blanda allt med de hackade örterna och toppa med olivolja, salt och peppar.

8. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

9. Stek lammfärsen på hög värme i rapsolja, undvik att finfördela färsen utan låt det bli små slarviga köttbullar.

10. Servera pastan i djupa skålar och fördela de olika komponenterna i tårtbitar och toppa med såserna och avsluta genom att strössla finhackad gräslök och sesammix.