Pasta arrabiata

Ingredienser

4 portioner

Till servering

  • 1 knippe persilja
  • Spenat eller blandad sallad
  • Riven parmesanost

Pasta arrabiata med het tomatsås

En frisk och het pasta med tomatsås som även kan göras matigare genom att blanda ner ett paket kokta linser mot slutet.

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin.

2. Hetta upp rejält med olivolja i en kastrull. Fräs vitlök och chili på ganska låg temperatur under omrörning, utan att det tar färg. Tillsätt sedan tomatpuré och fräs vidare ett par minuter till purén rostats och får mer smak. Tillsätt därefter tomater och fond/buljong. Smaka av med salt och peppar och låt sedan koka ihop ca 30-45 min, gärna längre. Justera smaken med socker.

3. Koka fusillin enligt anvisningen på förpackningen.

4. Finhacka persiljan.

5. När pastan kokat klart, blanda samman med arrabiatasåsen, persilja och spenat eller sallad. Fördela i djupa skålar eller på tallrikar. Toppa med rejält med riven parmesanost och servera!