Michaelas italienska Maccheroni Arrabiata

Ingredienser

4 portioner

Till såsen:

  • 1 burk passerade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk soja
  • 1 dl rött vin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • En nypa chiliflakes
  • 1 tsk socker
  • En kruka basilika
  • Parmesan

Maccheroni Arrabiata av Michaela Forni

En modern version av den svenska vardagshjälten Falukorv och makaroner, skapat av underbara Michaela Forni. ”Michaelas italienska Maccheroni Arrabiata” är en smakfull rätt med makaroner som grund, toppad med en kryddig "köttfärssås" av bland annat falukorv, tomat och chili. Den ni!

Så här tillagar du receptet (30):

1. Finhacka gul lök och vitlök.

2. Skär en falukorv i 2x2 cm stora bitar.

3. Stek gul lök och vitlök i olja i en rymlig stekpanna tills de får färg, släng därefter i falukorven i 1-2 minuter.

4. Lägg i övriga tomatsåsingredienser och sänk till medelvärme. Låt såsen puttra i cirka 15 minuter och bättra på med ingredienser efter smak.

5. Koka upp makaronerna enligt anvisning på förpackning, salta om så önskas.

6. Servera makaroner toppade med en kryddig falukorv och tomatsås. Avsluta med några basilikablad och generöst med parmesan! Smaklig måltid!