Lyxig Pasta Carbonara med skogschampinjon och tryffel

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g Kungsörnen Fiberpasta Spaghetti
  • 140 g bacon
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g skogschampinjoner
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl riven vällagrad ost

Till servering

  • 1 knippe persilja
  • Riven vällagrad ost
  • Ev. 4 st äggulor
  • Tryffelolja

  • Salt och svartpeppar
  • Smör till stekning

Pasta Carbonara med skogschampinjon och tryffel

En lyxigare variant av Carbonara med svamp och tryffelolja. Skogschampinjonerna kan bytas ut mot valfri svamp i säsong. Servera gärna tillsammans med en enkel grönsallad.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Finstrimla baconet. Skala och finhacka löken och vitlöken. Kvarta eller skiva svampen.

2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek svampen tills den fått lite färg. Tillsätt en ny klick smör, och blanda ner lök och vitlök. Fräs på medelvärme tills svampen och löken fått fin färg. Salta, peppra och häll över på ett fat.

3. Stek baconet i samma panna tills det fått fin färg och är knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.

4. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.

5. Vispa samman ägg, grädde och ost i en skål. Salta och peppra.

6. Finhacka persiljan.

7. När pastan är färdigkokt, häll av vattnet och rör ner svampfräs, bacon och äggblandning. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.

8. Servera pastan tillsammans med rikligt med riven ost och eventuellt en äggula per person. Toppa med persilja, ringla över lite tryffelolja och mal gärna lite extra svartpeppar över.