Linsfusilli med brynt ruccolasmör, ångad blomkål och friterad lök

Ingredienser

4 portioner

  • 9 dl Kungsörnen Linspasta Fusilli
  • 5 dl matolja/frityrolja
  • 3-5 st röda lökar
  • 1 st litet blomkålshuvud, gärna lila
  • 1 st citron, skal och saft
  • 0,5 dl sötmandel
  • 1 msk pinjenötter
  • 1 msk pumpakärnor
  • 2 tsk sesamfrön
  • 75 g smör
  • 70 g ruccolasallad
  • 3 st salladslökar
  • Salt och peppar

Linsfusilli med brynt ruccolasmör, ångad blomkål och friterad lök

En riktigt god pasta som får sin smak från rostade nötter och frön. Använd en lila blomkål om du får tag på det, då blir pastan lite extra snygg!

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

1. Värm oljan till 175°. Skiva rödlöken tunt och fritera den gyllene. Lägg löken på papper och salta.

2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

3. Ånga små buketter av blomkål i en ånginsats eller i ett durkslag i rostfritt över en kastrull med kokande vatten i 5 min. Lägg blomkålen på en tallrik, pressa över en halv citron, riv zest från andra citronhalvan.

4. Grovhacka mandlar och rosta i en torr panna. När mandeln börjar få svag färg, tillsätt resten av fröer och nötter. Rosta tills allt har en fin färg.

5. Smält smöret i en kastrull, vispa sakta när det börjar sjuda. När smöret blir ljusbrunt och har en nötaktig doft är det klart. Häll det över ruccolan i en skål.

6. Häll pastan i ruccolasmöret och tillsätt blomkålen. Toppa pastan med friterad lök, skivad salladslök och nöt- och fröströsslet. Smaklig måltid!