Ingredienser

4 portioner

Sås:
  • 3–4 schalottenlökar
  • 1 bit purjolök
  • 2 msk smör/margarin och olja
  • 2–3 tsk finskuren chilifrukt
  • 1 pkt sockerärter/brytbönor
  • 2 dl lättcrème fraiche, kokbar
  • 1–2 dl grädde eller mjölk
  • 1–2 dl hackad dill
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • Ev salt, peppar

Linguine med skaldjurssås

En ljuvlig rätt med krämig och smakrik skaldjurssås, riktig vardagslyx. Kräftstjärtarna kan bytas ut mot räkor om så önskas.

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Skala och finhacka löken och skär sköljd purjo i skivor. Fräs lök och chili ett par minuter. Tillsätt crème fraiche och låt koka upp.

3. Dela bönorna och blanchera dem ett par minuter i kokande vatten, därefter hastigt i kallt vatten.

4. Blanda dem, avrunna kräftstjärtar och dill i löksåsen. Värm och späd med grädde/mjölk till önskad konsistens. Smaka av med salt om det behövs. Servera med pasta.