Ingredienser

4 portioner

  • 340 g Kungsörnen Ekologisk Fusilli
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 1 stor morot
  • 500 g lammfärs
  • 130 g bacon
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 dl rött vin
  • 450 g krossade tomater
  • ¾ dl röda linser
  • 1 msk tapenade med oliver och kapris
  • svartpeppar, socker
  • finriven parmesanost och örter till garnering

Lammfärsbolognese med oliver

Lättlagad bolognese som smakar långlagat tack vare kryddningen och vinet. Servera gärna med nyriven parmesanost och en grönsallad.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Skala och finhacka löken. Stek löken mjuk i lite olja, ca 5 min på medelvärme.

2. Skala och riv moroten grovt. Tillsätt moroten, lammfärsen och baconet i strimlor. Fräs tills färsen får lite färg.

3. Häll i vinet, tomaterna och rosmarin. Koka 5 min.

4. Tillsätt linserna och koka 10 min till. Späd med vatten eller vin om det kokar torrt. Smaka av med tapenade, svartpeppar och en nypa socker.

5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

6. Blanda pastan med såsen och toppa med riven ost.