Ingredienser

4 portioner

Frikadeller:

  • 400 g kycklingfärs
  • 1-2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • ½ -1 finhackad spansk peppar
  • salt och peppar

Tomatsås:

  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk konserverade körsbärstomater
  • 1 lagerblad
  • 1 nypa torkad timjan
  • 1 msk balsamicovinäger
  • Salt, peppar och socker
  • Grovhackad bladpersilja

Kycklingfrikadeller i tomatsås med fullkornsmakaroner

Ljuvliga frikadeller i tomatsås, här i en smalare variant av kyckling

Så här tillagar du receptet (40 minuter):

1. Blanda allt till frikadellerna. Rulla till fina bollar och lägg åt sidan.
2. Fräs lök och vitlök i olja, tillsätt tomatpurén och fräs en stund.
3. Tillsätt tomater, lagerblad och torkad timjan. Koka ihop. Smaka av med vinäger, socker, salt och peppar.
4. Lägg försiktigt i kycklingbullarna i tomatsåsen och låt sjuda tills dom är genomkokta.
5. Koka makaroner enlig anvisningar och servera med kycklingfrikadellerna. Toppa med grovhackad persilja.