Ingredienser

4 portioner

  • 340 g Kungsörnen Bönpasta Fusilli
  • 200 g spenat
  • 1 bunt sparris (ca 400 g)
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 st citron
  • Salt och svartpeppar 

Citron- & mascarponeröra

  • 250 g mascarpone
  • 1,2 dl riven parmesanost 
  • ½ citron, saft och zest
  • 1 tsk salt

Till servering:

  • Riven parmesanost
  • Chiliflakes
  • Flingsalt

Krämig citron- och mascarponepasta med sparris

En ljuvligt grön pasta med smak av våren! Krämig mascarpone, sparris och citron tillsammans med vår goda fusilli gjord på 30% öländska vita bönor och vårt finaste durumvete. Servera ett pocherat ägg till varje portion för en ännu mer lyxig och mättande måltid.

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

1. Gör citron- och mascarponeröra: Rör ihop 250 g mascarpone med 1,2 dl riven parmesanost och 1 tsk salt. Riv det yttersta gula skalet av en halv citron (zesten) fint och blanda ner i röran. Pressa saften ur den halva citronen och blanda samman väl. 

2. Dela en citron i fyra delar och stek hastigt på hög värme, ca 20 sek. på varje sida. Lägg åt sidan.

3. Koka pastan enligt anvisning på paketet. 

4. Dela sparrisen på mitten och stek i 1 msk olivolja i 5 min. Lägg till en klyfta finhackad vitlök låt det fräsa med sparrisen ytterligare 1 min. Lägg därefter i spenaten i pannan och stek ihop allt i några minuter till. 

5. Lägg i citron- och mascarponeröran i pannan tillsammans med den nykokta pastan och blanda samman. 

6. Tillsätt riven parmesanost, chiliflakes, salt och peppar efter smak. Servera med den grillade citronen vid sidan av. Smaklig Måltid!