Hot pot med tofu, ingefära och rostade sesamfrön

Ingredienser

4 portioner

Till servering

  • Färsk koriander
  • 3-4 salladslökar
  • Soja
  • Sesamolja (kan uteslutas)
  • (Rå-)socker
  • Olja till stekning

Hot pot med tofu, ingefära och rostade sesamfrön

En riktigt het soppa som värmer inifrån och ut. Variera grönsakerna efter vad som finns hemma, här är det gott med såväl mangold och spenat som zucchini och svamp. Mängden vätska kan justeras beroende på om rätten ska serveras som en soppa eller mer som en gryta.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna eller kastrull till de fått fin färg. För över på ett fat.

2. Skala löken och vitlöken. Skiva löken och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Skala och finhacka ingefäran. Skär broccolin i mindre buketter och skala och strimla stammen.

3. Hetta upp rejält med olja i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök, chili och ingefära tills löken mjuknat men inte fått färg.

4. Slå på vatten och tillsätt fond eller buljong. Koka upp och tillsätt sedan linguinen. Låt koka ca 12 min, eller tills pastan mjuknat. När det återstår ca 5 min, tillsätt broccolin och tofun. Späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens. Smaka av hot poten med soja, några droppar sesamolja, socker och limesaft. 

5. Finstrimla salladslöken.

6. Fördela soppan i djupa tallrikar. Toppa med koriander, salladslök och sesamfrö. Servera!