Hemlagad äggpasta

Ingredienser

3-4 portioner

Hemlagad äggpasta

Hemlagad med Kungsörnens durumvetemjöl – ett måste för pastaälskaren!

Så här tillagar du receptet ():

1. Rör ihop ägg, vatten och olja i en skål eller i en matberedare/köksmaskin. Tillsätt salt och arbeta in det mesta av mjölet, lite i taget.

2. Tag upp degen på mjölat bakbord och fortsätt att knåda den för hand ca 10 minuter eller i maskin ca 5 minuter till en smidig och elastisk deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl tills degen känns fast. Rulla degen till en boll och låt den vila övertäckt ca 30 minuter.

3. Platta och kavla ut degen på mjölat bord. Dela den gärna i mindre bitar så går det lättare att kavla ut till tunna kakor. Vänd ofta och mjöla kaveln noga. Skär ut olika former eller använd en pastamaskin.

4. Mjöla pastan lätt och lägg ut den på ren handduk. Låt den torka till något på ytan.

5. Lägg pastan i rikligt med kokande lättsaltat vatten. Rör om försiktigt då och då. Koka 3-5 minuter. Koktiden beror på degens tjocklek.

6. Häll av vattnet och servera genast, med lite smör eller olivolja, salt och peppar eller en god sås, t ex pesto.