Gnocchi med edamamepesto och hyvlad zucchini

Ingredienser

4 portioner

  • 340 g Kungsörnen bönpasta Gnocchi
  • 1 st zucchini
  • 1 tsk rosmarin, finhackad
  • 1 tsk olivolja
  • 250 g edamamebönor utan skal
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 dl rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk GoGreen pumpakärnor
  • 30 g ruccola
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • 1 frpk fetaost, smulad (till servering)

Gnocchi med edamamepesto och hyvlad zucchini

En härlig vegetarisk pasta med pesto gjord på edamamebönor och pumpakärnor. Vänd ihop med smaksatt hyvlad zucchini och smula över fetaost. Underbart gott!

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Koka 2 dl grönsaksbuljong och låt svalna.

2. Hyvla strimlor av zucchinin med en potatisskalare och blanda ihop med rosmarin, olivolja och salt och peppar efter smak.

3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.


4. Använd matberedare eller stavmixer och mixa ihop edamamebönor, rapsolja, parmesanost, vitlök, pumpakärnor, ruccola och grönsaksbuljong till en jämn pesto. Salta och peppra.

5. Blanda ihop peston med pastan och rör även ned zucchinistrimlorna. Toppa med smulad fetaost. Servera gärna med ruccola. 

Smaklig måltid!