Ingredienser

4

Sås:

  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3-4 salladslökar eller 1 liten purjolök
  • 1 liten fänkål
  • Smör eller olja
  • 1-2 msk kycklingfond
  • 2½ dl matlagningsgrädde (ev. lite mjölk)
  • Ca 100 g gorgonzola
  • Färsk örtkrydda t ex timjan

Fusilli med kyckling och gorgonzola

Smakrik och krämig pastarätt med gorgonzola och kyckling

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Börja med såsen: Skala och hacka vitlöken. Skölj, ansa och strimla lök och fänkål. Fräs allt i lite smör. Tillsätt fonden och grädden. Koka såsen några minuter. Klicka i osten och låt den smälta ner. Späd ev med mjölk.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
3. Grilla eller stek kyckling och tomater, krydda med salt och peppar. Blanda gorgonzolasåsen med den nykokta pastan. Servera kycklingen, ev delad i bitar och tomater till. Toppa med valfri örtkrydda.