Fusilli med fläskfile och basilika

Ingredienser

4 portioner

  • 340 g (9 dl) Kungsörnen Fiberpasta Fusilli
  • 400 g fläskfilé
  • 1 gul eller röd lök
  • 2 msk olja
  • 200 g tomater
  • 1 broccolihuvud
  • Salt och peppar
  • ½ - 1 dl basilikablad

Marinad:

  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk japansk soja
  • 2 msk sweet chili sås
  • 1 msk honung

Fläskfilepasta med asiatiska smaker

En härlig pastarätt med fläskfile och en asiatisk marinad med ingefära. Smakar fantastisk med strösslad basilika på toppen!

Så här tillagar du receptet (20 min):

1. Börja med marinaden: Riv ingefära och vitlök. Blanda med soja, sweet chili och honung.

2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

3. Strimla fläskfilé och lök, stek dem hastigt i oljan.

4. Dela broccolin i små buketter och skär tomaterna i klyftor.

5. Låt grönsakerna steka med mot slutet. Slå över marinaden och blanda i den nykokta pastan. Smaka av med salt och peppar, strössla över basilikablad.