Fusilli Fullkorn med zucchini, paprika och kikärtsås

Ingredienser

4 portioner

  • 300-400 g Kungsörnen Fusilli Fullkorn
  • 1 pkt (400 g) väl avrunna kikärtor
  • ½-1 vitlöksklyfta
  • 2 höns- alt. grönsaksbuljongtärning
  • 1 medelstor zucchini
  • 1 röd paprika
  • Olivolja, salt, peppar

Vegetarisk pasta med zucchini, paprika och kikärtsås

En mättande vegetarisk pastasås med kikärter och zucchini, serverad med fullkornspasta. Perfekt att servera från en uppvärmd termos för att fylla på energinivåerna efter en dag i skidspåret!

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Koka pastan enligt anvisning på paketet, eller koka pastan i buljongen för att spara ett moment. Om du kokat pastan i buljong sparar du en halv liter av buljongen. Om inte, koka upp buljongtärningarna i en halv liter vatten och häll i kikärtorna.

2. Ta ⅓ av buljongen och häll i kikärtorna och vitlök och mixa eller mosa med en gaffel i buljongen. Detta är för att reda såsen så att den blir lite fastare. Om du mosar ärtorna med gaffel, river du vitlöken först.

3. Häll tillbaka med resten av kikärtorna. Bryn tärnad zucchini och paprika i lite olja. Salta, peppra och blanda med den kokta pastan. Häll kikärtsåsen i en termos. 

4. När det är dags för picknick, häll såsen över pastan så blir den varm.