Fullkornsspaghetti med tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Till servering

  • Riven vällagrad ost

Fullkornsspaghetti med tomatsås

Med mycket vitlök och färska örter blir det här en mustig tomatsås som med fördel kan göras i en större sats och frysas in.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Repa örtbladen från kvistarna och hacka bladen grovt.

2. Hetta upp rejält med olivolja i en kastrull. Fräs lök och vitlök på ganska låg temperatur under omrörning tills löken mjuknat. När löken börjar få färg, tillsätt tomatpuré och fräs vidare ett par minuter till purén rostats och får mer smak. Tillsätt sedan tomater, fond/buljong och örter. Låt sedan koka ihop ca 45 min, gärna längre. Smaka av med salt, peppar, socker och balsamvinäger.

3. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.

4. När pastan kokat klart, blanda samman med tomatsåsen. Fördela i djupa skålar eller på tallrikar. Toppa med rejält med riven ost, garnera med örter och servera!