Heta makaroner med chorizo, morötter och tomatsås

Ingredienser

4 portioner

  • 300-400g Kungsörnens Makaronsnäckor
  • 1 burk krossade tomater 
  • 2 pkt Chorizo 
  • 1 stor morot
  • 5-6 soltorkade tomater i olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • ½ tsk socker
  • salt, peppar, ev. torkad oregano
  • Olja från de soltorkade tomaterna

Pastagryta med chorizo, morötter och tomatsås

En mustig pastasås med smak av pikant chorizo och tomater. Perfekt att servera ur en uppvärmd termos efter en dag i skidsåret!

Så här tillagar du receptet (30 min):

1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.

2. Häll de krossade tomaterna i en kastrull, tillsätt vinäger, socker och salt ev. annan krydda. Låt koka upp.

3. Skala och riv moroten grovt, stek chorizoslantar, skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och tillsätt 2 msk av oljan som tomaterna ligger i.

4. Blanda pastan med chorizo, den rivna moroten och de soltorkade tomaterna och olja. Häll tomatsåsen på termos.

5. När det är dag att äta, häll såsen över pastan så blir den varm.