Cappelli med rostad paprika, pesto och smörstekt halloumi

Ingredienser

4 portioner

  • 340 g Kungsörnen fullkornspasta dinkel cappelli
  • 6 st röda paprikor
  • 50 g mandlar, utan skal (alternativt mandelspån)
  • 1 st kruka persilja, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 200 g halloumi
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar

Cappelli med rostad paprika, pesto och smörstekt halloumi

Vänd din pasta i en härlig hemgjord pesto av röda paprikor, mandlar och persilja. Toppa med halloumi för att få den där perfekta sältan. Smaklig måltid!

Så här tillagar du receptet (40 minuter):

1. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikorna på mitten, ta bort kärnhusen och lägg dem med skalet vänt uppåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 20 minuter tills skalet mörknat. Ta ut plåten och låt svalna. 

2. Ta bort skalet på paprikorna när de svalnat. Använd en matberedare och mixa paprikorna släta tillsammans med mandlarna och olivoljan. Finhacka persiljan och tillsätt den. Salta och peppra.

3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4. Skär halloumin i mindre kuber och stek i smör tills den är gyllene. 

5. Blanda samman den nykokta pastan med paprikapeston och toppa med de stekta halloumikuberna. Dekorera gärna med lite hackad persilja och servera med ett gott bröd.  

Smaklig måltid!