Västerbottenpaj

Ingredienser

1 paj (ca 10 bitar)

Pajskal:

Ostfyllning:

  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 st ägg
  • 350 g västerbottenost
  • Salt och peppar 

Västerbottenpaj

Det perfekta pajreceptet för sommarfesten, till midsommar eller kräftskivan! Låt kreativiteten flöda och dina favoritingredienser medverka - varför inte testa att ha ner lite broccoli eller sparris i fyllningen? Tryck ner ansade grönsaker efter halva tiden i ugnen.

Så här tillagar du receptet (ca 1 min):

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda och mixa mjöl, salt, smör och vatten till en slät deg. Låt degen stå i kylskåp i cirka 10 - 20 minuter.

Tag ut ur kylen och tryck ut degen i en form, gör höga kanter. Nagga degen hålig med gaffel. Vispa ägg och pensla runtom. Grädda pajen i ugnen cirka 5 - 10 minuter.

Fyllning: Grovriv västerbottenost. Blanda ost, ägg, grädde, mjölk, salt och peppar i en bunke och häll sedan allt över pajen. Sätt in i ugnen i 30 - 40 minuter tills fyllningen fått fin färg och känns fast. Servera förslagsvis med en grönsallad till eller toppa med lite dill eller kräftskjärtar.