Ingredienser
6 pajbitar
Pajdeg
Fyllning
Äggstanning
Topping
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm) och nagga pajskalet med en gaffel.
3. Sätt folie runt kanterna, så att inte degen sjunker ihop när den gräddas. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ta ur formen och lyft bort folien.
4. Koka morötter och sparris i lättsaltat vatten i ett par minuter, tills de mjuknar något. Kyl och dela morötterna på längden.
5. Skiva salladslöken tunt, fördela den, fetaost och lax i pajskalet. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll över. Lägg sparris och morötter högst upp. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20–30 minuter, eller tills den är gyllene.
6. Ta ut pajen och toppa den med smörgåskrasse.