Glutenfri pajdeg

Ingredienser

6–8 port eller 1 form

  • 100 g Kungsörnen majsmjöl
  • 100 g majsstärkelse/maizena
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 1 msk kallt vatten

Glutenfri pajdeg

Det här är vårt allra enklaste recept på pajdeg, med ingredienser som du hittar i vanliga livsmedels­butiker. Fyll pajskalet med din favoritfyllning och äggstanning. Recept från bakboken "Laga nytt – pasta, pizza, paj & pirog utan gluten" av Maria Blohm och Jessica Frej. Foto: Christina Sundien

Så här tillagar du receptet (30 min):

1. Blanda majsmjöl, majsstärkelse, fiberhusk och salt.

2. Finfördela smöret i mjölblandningen.

3. Tillsätt ägget och vattnet, arbeta till en smidig deg.

4. Låt degen vila ca 15 minuter.

5. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, 20–24 cm i diameter.

6. Förgrädda ca 5 minuter i 200 grader innan du fyller pajskalet.