Minipajer med kyckling och saffran - Recept - Kungsörnen

Ingredienser

15-20 småpajer

Fyllning:

  • 2–3 dl tillagat kycklingkött
  • ½ dl finklippt gräslök
  • 1 tsk finhackad chili
  • ev 20 små kärnfria oliver

Äggstanning:

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 pkt (½ g) saffran
  • salt och peppar

Minipajer med kyckling och saffran

Minipajerna är även fyllda med oliver, chili och gräslök. Pajerna är också goda att ätas kalla.

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen. Låt den ligga kallt en stund.

2. Värm ugnen till 200°C. Skär och strimla ingredienserna till fyllningen. Vispa ihop äggstanningen.

3. Kavla ut pajdegen och klä små paj- eller aluminiumformar med degen.

4. Nagga dem med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen, ca 10 min.

5. Låt pajskalen svalna något innan du lägger i fyllning och häller på äggstanning. Fortsätt att grädda 20–25 min.

Jultävling