Ingredienser

1 kaka

  • 450 g blandad torkad frukt
  • 2 dl vatten
  • 2 dl farinsocker
  • 2 kanelstänger
  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 2½ dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen nejlika

Engelsk krydd– och fruktkaka

En god och saftig fruktkaka med härlig smak av julens alla kryddor; kanel, ingefära, muskot och nejlika.

Så här tillagar du receptet (80 min):

1. Värm ugnen till 175°C.

2. Smöra och bröa en kransform. Skär frukten i grova bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten, farinsocker, kanelstänger och smör och låt det sjuda på svag värme i ca 15 min. Rör då och då. Låt svalna.

3. Tag upp kanelstängerna och häll blandningen i en skål och vispa i äggen. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem och blanda om försiktigt.

4. Grädda i ca 1 timme tills kakan känns torr med sticka.