Prinsesskorpor

Ingredienser

ca 60 st

  • 2.5 dl strösocker
  • 7 dl Kungsörnen Vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk kardemummakärnor (stöt i mortel) eller
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 150 gr smör
  • 1.5 dl mjölk eller grädde

Prinsesskorpor - Hela Kändis-Sverige Bakar

Prinsesskorpor, även kallade bakpulverskorpor eller sockerskorpor - tekniska utmaningen och receptet av Birgitta och Johan från Hela Kändis-Sverige Bakar 2014, avsnitt två.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda socker, mjöl (spara lite till utbakning), bakpulver och kardemumma i en bunke. 

2. Tillsätt smör skuret i mindre bitar och finfördela det i mjölet innan det är dags för mjölken. Arbeta snabbt ihop degen.

3. Trilla små runda bullar och lägg dem på en plåt. Grädda genast  i 225-250 grader ca 8 minuter.

4. Klyv bullarna när de är varma med en gaffel (det måste gå fort för de svalnar snabbt) och rosta dem lätt i 150 grader. Låt svalna och väl smaka!