3 sorters knäckebröd

Ingredienser

1 stort knäckebröd

Deg:

  • 500 g vatten
  • 250 g Kungsörnen Vetemjöl
  • 250 g Kungsörnen Grahamsmjöl
  • 250 g Kungsörnens Dinkelmjöl
  • 15 g Honung
  • 15 g Salt
  • 15 g Jäst
  • 5 g Bikarbonat

Förslag på topping:

  • Frön
  • Kryddor
  • Flingor 

Knäckebröd av Johan Sörberg

Juryns recept, närmare bestämt Johan Söderbers tekniska utmaning, grunddeg med tre sorters topping från program fyra, säsong 3 av Hela Sverige Bakar. Hoppas det smakar!

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Sätt ugnen på 230-250 grader (beroende på hur stora bröd du gör). Häll ner och blanda alla ingredienser under ca 4-6 minuter i en bunke.

2. Kavla ut degen tunt. Forma och pensla med lite extra vatten så att topping fastnar. Strö över valfri topping. Nagga bröden med en gaffel.

3. Grädda i ugn till fin färg och fast form, känn efter försiktigt.