Red Velvet med ingefära-hallon och cream cheese-fyllning

Ingredienser

12 bitar

Tårtbotten (röd)

  • 3 dl mjölk
  • 2-2,5 msk vitvinsvinäger
  • 120 g rumstempererat smör
  • 4,5 dl socker
  • ägg
  • 5 msk röd pastafärg/färggel
  • 3-4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 5-5,5 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1-1,5 tsk bikarbonat

Tårtbotten (blå):

  • ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk blå pastagel/färggel
  • 2-3 tsk blåbärsessens

Fyllning:

  • 300 g cream cheese
  • 3 dl grädde
  • 1 krm bakpulver
  • 1,5 tsk vaniljpulver
  • 1,5 dl florsocker
  • 900 g färska hallon
  • Mald ingefära

Frosting:

  • 400-500 g rumsvarmt smör
  • 2000-2500 g florsocker
  • 2 tsk vaniljessens
  • 500 g cream cheese

Red Velvet med ingefära-hallon och cream cheese-fyllning

Red Velvet med ingefära-hallon, cream cheese-fyllning och smörcremesfrosting av Peter-Patrik Isaksson från första avsnittet av tredje säsongen av Hela Sverige Bakar! En tvåfärgad tårta med smak av hallon och ingefära, toppad med en fantastisk smörcremesfrosting!

Så här tillagar du receptet (2 timmar):

Röd botten:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda mjölken och vinägern i ett glas och låt stå i ca 7-8 minuter.

3. Vispa smör och socker till en luftig kräm och tillsätt sedan äggen ett i taget.

4. Blanda kakao, vaniljpulver och färgpastan i en skål. Blanda sedan den i äggsmeten och se till att färgen fördelas jämnt.

5. Tillsätt mjöl och vinägersblandningen.

6. Blanda vinäger och bikarbonat och tillsätt i smeten.

7. Grädda i en smord form i nedre delen av ugnen i ca 35-45 minuter.

8. Ta ut och låt svalna.



Blå botten:

1. Samtidigt som den röda botten gör också smeten till den blå. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt potatismjölet, vetemjölet och bakpulvret. Rör i hop till en smidig smet.

2. Tillsätt färgpastan och blåbärsessensen.

3. Grädda samtidigt som de röda bottnarna i ca 35-45 minuter. 



Fyllning:

1. Häll bakpulvret i grädden och vispa den hårt.

2. Blanda samman cream cheesen, florsockret och vaniljpulvret i en skål. Blanda sedan ner krämen i grädden.

3. Ställ kallt.



Frosting:

1. Mixa smör och cream cheesen till en smidig massa.

2. Tillsätt vaniljessensen och florsockret. Ställ kallt. 



Hallon- och ingefärafyllning:

Dela de färska hallonen i två delar och blanda med mald ingefära till önskad smak.



Montering:

1. Skär de röda bottnarna i lager. Använd den runda stansen till att skära en ring utav den blå botten.

2. Varva röda bottnar med hallonfyllning och cream cheese-fyllningen på uppläggningsfatet.

3. De två sista röda bottnarna ar du ut mitten ur med hjälp av stansen. Lägg sedan först den blå ringen ovan på det senaste lagret fyllning och matcha i en av de två röda bottnarna, fyll med fyllning och lägg sedan ned det sista lagret röd botten ovan på hålet i den blå bottnen. 

4. Spackla tårtan med smörkrämen innan du spritsar ut rosor över tårtan.