Råglimpa med kakao och valnötter

Ingredienser

2 limpor

Skållning:

Deg:

 

Råglimpa med kakao och valnötter

Baka en härligt smakrik råglimpa med kakao och valnötter av Cassandra Lundgren, recept från fjärde avsnittet av tredje säsongen av Hela Sverige Bakar.

Så här tillagar du receptet (2 tim, 30 min):

1. Dag 1: Skållning: Blanda alla frön med det heta vattnet och låt stå över natten med plast över bunke i rumstemperatur.

2. Dag 2: Deg: Sätt ugnen på 200 grader. 

3. Smula ner jäst i en bunke och häll över vatten och sirap.

4. Blanda i skållningen, fröna, kakao och rågmjöl.

5. Arbeta in vetemjölet lite i taget och bearbeta degen i 10 minuter.

6. Forma till två limpor och låt stå och jäsa i brödkorg under bakduk i 30 minuter.

7. Strö över mjöl och gör snitt med vass kniv.

8. Sätt in bröden på nedersta delen av ugnen och baka i ca 1 timme.