Champagnemacarons

Ingredienser

16 macarons

Macarons:

  • 1,75 dl Kungsörnen Mandelmjöl
  • 2 1/2dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 0,5dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • Rosa pastafärg
  • Pärlemospray

Champangefyllning:

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 4 msk champange

Champagnemacarons

Härliga macarons med smak av champagne, perfekt till festen! Champagnemacarons av Alexandra Larsson, recept från nionde avsnittet av tredje säsongen av Hela Sverige Bakar.

Så här tillagar du receptet (1 tim, 10 min):

1. Macrons: Sätt ugnen på 150 grader

2. Mixa snabbt ihop mandelmjöl och florsocker.

3. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vaniljsocker och ev lite färg.

4. Sila ner mjölmixen i äggvitorna och vänd ihop till en seg smet.

5. Fyll en sprits och spritsa ut med ett 1 cm munstycke.

6. Låt vila på plåten ca 30 min.

7. Grädda mitten av ugnen 12-15 min.

8. Låt svalna en stund på plåten, flytta sedan över till galler och spraya på pärlemospray. Sitter macronerna fast på bakplåtspappret, ställ in i frysen snabbt.

9. Campangefyllning: Blanda mascarpone och champagne.

10. Vispa grädden för sig, och vänd ihop, tillsätt florsockret.

11. Lägg ihop macronsen med champagnefyllningen emellan.