Filmjölksbröd med frukt och nötter

Ingredienser

1 bröd

  • 450 g (4½ dl) Filmjölk
  • 140 g (1 dl) Mörk sirap
  • 100 g Torkade aprikoser och fikon
  • 50 g Torkade russin och tranbär
  • 20 g Torkade blåbär
  • Lite goijibär
  • 65 g Grovt hackade hasselnötter och mandlar
  • 70 g (1 dl) Kungsörnen Vetekross
  • 70 g (1dl) Kungsörnen Rågkross
  • 35 g (1dl) Axa Havregryn
  • 137 g (2½dl) Kungsörnen Grovt rågmjöl
  • 180 g (3dl) Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 70 g (1dl) krossade linfrön
  • 75 g (1dl) solrosfrön
  • 9 g (1½tsk) salt
  • 7,5 g (1½tsk)bakpulver
  • 7,5 g (1½tsk) Bikarbonat
  • 2 tsk Brödkryddor

 

Emelies filmjölksbröd

Recept från TV-programmet "Hela Sverige Bakar" 2012. Ett härligt bröd med massa frukt och bär. Enkelt att röra ihop utan knådning eller jäsning. Färdigt att njuta på bara en timme!

Så här tillagar du receptet (60 minuter):

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
  3. Hacka frukten och nötterna grovt.
  4. Blanda alla torra ingredienser med frukten, bären och nötterna.
  5. Rör ner det torra i filblandningen.
  6. Klä formen med bakplåtspapper som sticker upp.
  7. Fyll formen med smeten och strö över havregrynen.
  8. Grädda i 45-55 minuter!