Elins sommarbröd med råg, svarta vinbär och timjan

Ingredienser

1 bröd

Färskoströra

200 g Philadelphia ost

  • flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • flingsalt
  • vitpeppar
  • färsk timjan

Elins sommarbröd med råg, svarta vinbär och timjan

Recept från TV-programmet ”Hela Sverige Bakar” 2012. Ett gott, somrigt rågbröd med smak av svarta vinbär och timjan. Enkelt att att röra ihop utan att knådning eller jäsning. Servera med vitlökskryddad färskoströra.

Så här tillagar du receptet (70 minuter):

  1. Värm ugnen till 175° C
  2. Smöra formen.
  3. Blanda alla torra ingredienser.
  4. Hacka timjan och häll i.
  5. Häll i filmjölk och sirap, blanda ihop.
  6. Häll i vinbären, blanda raskt ihop.
  7. Klicka ner smeten i formen.
  8. Grädda i ca 60 minuter.
  9. Ta ur formen och slå in brödet i bakduk.

10.  Blanda filadelfiaost med övriga ingredienser och servera till brödet.