Glutenfria Flat Breads med potatis och prästost, toppade med löjrom, crème fraiche och lök

Ingredienser

4-5 portioner

Deg

Topping

  • 25 g smör
  • 300 g lagrad prästost
  • 300 g potatis
  • 1 rödlök
  • 75 g löjrom, stenbitsrom eller tångkaviar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 knippen dill

Glutenfria Flat Breads med potatis och prästost, toppade med löjrom, crème fraiche och lök

Glutenfria pizzor som andas vår! För vegetarisk (eller billigare) variant kan löjromen bytas ut mot tångkaviar.

Så här tillagar du receptet (2 timmar):

1. Blanda jästen med vattnet och olivoljan. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt mjöl, bakpulver, honung och salt och blanda till en smidig deg. Låt degen vila under bakduk i ca 1 timme.

2. Smält smöret. Riv prästosten. Skär potatisarna i tunna skivor för hand eller på mandolin.

3. Stjälp upp degen på mjölad arbetsyta. Dela i fyra delar. Kavla ut varje bit till en avlång pizza, ca 5 mm tjock. Lägg på plåtar klädda med bakplåtspapper.

4. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla pizzorna med hälften av smöret. Fördela osten och därefter potatisskivorna ovanpå. Pensla med resterande smör. Salta och peppra. Baka av ca 5-10 min, eller tills pizzorna fått fin färg. Låt svalna något.

5. Skiva rödlöken tunt. Fördela rödlök, löjrom, crème fraiche och dill över pizzorna strax innan servering.