Glutenfritt vitt bröd med frasig skorpa

Ingredienser

1 stort bröd

  • ½ dl mjöl att toppa med

Glutenfritt vitt bröd med frasig skorpa

Fyll hemmet med doften av nybakt glutenfritt bröd – som gjort för härliga helgfrukostar!

Så här tillagar du receptet (40 minuter + jäsning):

1. Blanda samtliga ingredienser till degen och låt gå ihop med hjälp av en degkrok i maskin, cirka 10 minuter. 

2. Ta sedan kallt vatten på händerna och forma brödet helt runt på en plåt, sikta lite mjöl på toppen och låt jäsa till dubbel storlek.

3. Snitta sedan med en vass kniv och baka på 220 grader i cirka 30 minuter, låt brödet få en mörk skorpa.

4. För att se om brödet är klart, knacka lätt på undersidan och om det känns ihåligt är det klart. Du kan också mäta innertemperaturen på brödet med en termometer och om den är 96 grader så är brödet klart.