Glutenfritt surdegsbröd

Glutenfritt surdegsbröd

Visste du att du kan baka glutenfritt surdegsbröd? Till det här receptet behöver du förbereda en glutenfri surdegsgrund, du hittar länk till den i ingredienslistan här nedan.

Så här tillagar du receptet (1 timme, 50 min + jäsning över natten):

1. Blanda samtliga ingredienser i en köksmaskin med degkrok i cirka 10 minuter tills det är en fin deg.

2. Lägg degen i en jäskorg eller en bunke som du mjölar, täck den med en handduk och låt jäsa i kylen över natten. Ta sedan ut i rumstemperatur och låt jäsa till totalt dubbel storlek, tiden kan variera men låt den i alla fall bli helt rumstempererad innan den bakas.

3. Ta ut brödet på mjölat bakplåtspapper på en plåt och snitta med en vass kniv.

4. Sätt ugnen på 230 grader varmluft och sätt in en plåt längst ner i ugnen och låt den bli varm innan du sätter in brödet, häll i 1 dl vatten på den varma plåten så att det skapar ånga åt brödet.

5. Baka brödet i cirka 25-30 minuter. När du knackar på undersidan och det känns ihåligt så är det klart, alternativt använder du en termometer och då ska innertemperaturen på brödet vara 96 grader.