Bovete- och majsbröd (glutenfritt)

Ingredienser

1 runt bröd

  • 600 g (6dl) kallt vatten
  • 20 g jäst
  • 20 g (1 msk) honung
  • 175 g (3 dl) Kungsörnens Majsmjöl
  • 175 g (3 dl) Kungsörnens Bovetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 40 g (4 msk) fiberhusk

Utbakning

  • Neutral olja
  • Majsmjöl

Bovete- och majsbröd (glutenfritt)

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Detta glutenfria bröd är värd sin väntan. Avnjuts bäst med lite smör och en skiva ost. Tips! Väga är vägen till det perfekta brödet. En köksvåg är nästan ett måste när du bakar glutenfritt. Att dosera rätt är a och o för ett önskat resultat.

Så här tillagar du receptet (4 timmar):

1. Mät upp vattnet och vispa i jästen för hand eller med elvisp.

2. Tillsätt honung, majsmjöl, bovetemjöl och salt och vispa till en jämn smet.

3. Tillsätt fiberhusken och vispa snabbt in den så inga klumpar bildas.

4. Låt degen vila i en bunke övertäckt med plast i ca 2 timmar.

5. Tag ut degen, olja in händerna och bakbord lätt.

6. Forma degen till ett runt bröd och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper eller i en bakform.

7. Pudra brödet lätt med majsmjöl och låt jäsa ca 1 timme.

8. Värm ugnen till 150 grader. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter, eller tills brödet har en innertemperatur på 96 grader.

9. Låt brödet svalna helt innan du skär i det.