Rågbröd med pomerans och solroskärnor

Ingredienser

1 rågbröd

Skållning:

Bröd:

Rågbröd med pomerans och solroskärnor

Ett härligt rågbröd som får en elegant citruston från pomeransen. Vill du ha ett grövre bröd kan du byta ut Kungsörnen Fint Rågmjöl mot Kungsörnen Grovt Rågmjöl eller Kungsörnen Ekologiskt Grovt Rågmjöl.

Så här tillagar du receptet (1 tim, 30 min + över natten):

Dag 1

1. Skållning: Koka upp vatten och vispa ihop med mjöl och pomerans i en skål.

2. Täck skålen och ställ i kylskåpet till nästa dag.

Dag 2

3. Blanda skållningen från dag 1 med övriga ingredienser. Rör 3 min på låg hastighet och sedan 6 min på hög hastighet i degblandare, eller dubbla tiden för hand. Täck degen och låt degen vila ca 60 min.

4. Värm ugnen till 250 ̊C (varmluft 225 ̊C) med en bakplåt i mitten av ugnen.

5. Mjöla en bakkorg, rulla försiktigt degen i mjöl och lyft över den i bakkorgen, eller lägg degen i en smord form. Låt den stå tills degen har jäst över kanten på korgen/formen.

6. Vänd försiktigt ut degen på den varma bakplåten och sätt in i ugnen. Sänk värmen till 225 ̊C (varmluft 200 ̊C). Grädda brödet i mitten av ugnen ca 40 min.

7. Låt brödet svalna på galler.