Kryddbröd med apelsinsmak

Ingredienser

1 bröd

  • 4 dl Kungsörnen Vetemjöl Special med fullkorn
  • 1 dl brun farin
  • 1 msk hel anis
  • 1 msk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • ½ tsk salt
  • ½ dl hackat apelsinskal
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl filmjölk eller yoghurt, 3%
  • 1 dl brödsirap

Kryddbröd med apelsinsmak

Det här kryddbrödet rörs ihop i ett nafs och behöver ingen jästid.

Så här tillagar du receptet (70 minuter):

1. Värm ugnen till 175°C.

2. Smörj en avlång form på 1½ l. ”Bröa” gärna med mandelspån. Blanda alla torra ingredienser. Rör i filmjölk och sirap till en jämn smet. Klicka den lösa degen i formen.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, 50–60 minuter.

4. Knacka på brödets undersida, det ska låta dovt när det är färdiggräddat. Låt kallna på galler inlindat i bakduk. Passar utmärkt att rosta.