grovt bröd glutenfritt

Grovt bröd (glutenfritt)

Ett bröd som är både saftigt, hållbart, smakrikt och har ett härligt tuggmotstånd. Detta är ett bröd som måste svalna helt och helst vila till nästa dag innan du skär i det. Annars kan det upplevas degigt och ogräddat. Å andra sidan håller brödet sig färskt en vecka. Recept från bakboken "Nytt bröd - baka gott utan gluten" av Maria Blohm och Jessica Frej. Bild: Filippa Tredal.

Så här tillagar du receptet (4 tim + 1 dygn):

1. Blanda samman alla ingredienser till en slät och  ganska lös deg.

2. Häll degen i en smörad form, cirka 1 1/2 liter. Strö över boveteflingorna. Låt degen jäsa i cirka 2 timmar.

3. Grädda i 175 grader i cirka 75 minuter.

4. Låt svalna och vila innan du skär i det – gärna till nästa dag.

Detta är ett bröd som måste svalna helt och helst vila till nästa dag innan du skär i det. Annars kan det upplevas degigt och ogräddat. Å andra sidan håller brödet sig färskt en vecka.