Tortillabröd

Tortillabröd (glutenfritt)

Tacos har nästan blivit varje familjs favoriträtt på fredagskvällarna. De här lättkavlade tortillabröden lämpar sig också väl till wraps på utflykten. Tips - degen går enkelt att förbereda på morgonen, förvara i plastpåsen i kylen, ta fram och kavla ut i rikligt med majsmjöl till tacokvällen. Recept från bakboken "Nytt bröd - baka gott utan gluten" av Maria Blohm och Jessica Frej. Bild: Filippa Tredal.

Så här tillagar du receptet (60 minuter):

1. Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Låt degen svälla i 15 minuter.

2. Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på underlag mjölat med majsmjöl.

3. Stek tortillabröden på hög värme i en torr stek­panna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta.

4. Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck  genast med bakduk för att de inte ska torka ut.

Tips - degen går enkelt att förbereda på morgonen, förvara i plastpåsen i kylen, ta fram och kavla ut i rikligt med majsmjöl till tacokvällen.