Russinfrallor

Russinfrallor (glutenfritt)

Härliga frallor med seg, mörk skorpa och saftigt inkråm med söta russin. Goda med smör och ost på skogsutflykten eller vid frukostbordet. Recept från bakboken "Nytt bröd - baka gott utan gluten" av Maria Blohm och Jessica Frej. Bild: Filippa Tredal.

Så här tillagar du receptet (4 timmar):

1. Blanda jäst, mjölk och sirap med en visp.

2. Tillsätt brödkryddor, bovetemjöl, salt och psylliumfröskal och arbeta till en slät deg. Rör i russinen.

3. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i cirka  2 timmar.

4. Forma till 10 stycken frallor med oljade händer.

5. Lägg frallorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och strö över bovetemjöl. Låt vila på plåtarna cirka 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader.

6. Grädda i 30 minuter mitt i ugnen. Tag ut och låt svalna helt innan du skär i dem.