Robins Äppelfröjd

Ingredienser

3 bröd

DAG1:    

  • 100 g tärnade äpplen (Ingrid -Marie)   
  • 10 g smör   
  • 10 g Honung   
  • 2 st "stjälkar" färsk timjan

Surdeg:

DAG 2: 

Robins Äppelfröjd

Ett härligt bröd med äpplen, honung och timjan. Framtaget av Svenska Bagarlandslaget.

Så här tillagar du receptet ():

1. Dag 1. Äppelrost: Smält smöret & lägg i alla ingredienser, rostas

Surdeg: Blanda alla ingredienser och låt stå i rumstemperatur 12-20timma

2. Dag 2. Blandas till en elastisk deg, till sätt de rostade äpplena
lägg degen i en oljad bunke, låt vila 60 min

3. Vänd ut & vik ihop degen, lägg tillbaka i bunken.

4. Efter 30 min vik degen igen & lägg tillbaka
låt vila 30 min till.

5. Tag ur degen dela degen i 3 bitar, tvinna bitarna i vetemjöl & sätt på plåt
låt jäsa ca 60 min.

6. Värm ugnen till 250°C

7. Sätt in plåten i ugnen, efter 5 min sänk till 220°C och baka i ca 25 min