Pinnbröd med smak av ost och kummin

Ingredienser

4 portioner

  • 4 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 1 tsk salt 
  • 1 tsk bakpulver 
  • 50 g smör
  • 1 ½ dl mjölk 
  • 1 dl riven, vällagrad prästost 
  • 2 tsk kummin

 

  • Pinnar eller grillspett till gräddning
  • Smör till servering.

Pinnbröd med smak av ost och kummin

Gör degen till dessa goda pinnbröd hemma, lägg i en plastpåse och ta med ut i skogen. Grilla över öppen eld och ät tillsammans med smör. Vill man få utflyktskänsla hemma går det bra att tillaga bröden på grillspett i 225-gradig ugn i ca 10 min.

Så här tillagar du receptet (40 min):

1. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Smält smöret och låt svalna. Tillsätt mjölken. Blanda ner smör- och mjölkblandningen i mjölbunken tillsammans med ost och kummin. Rör till en smidig deg för hand eller med en elvisp.

2. Dela degen i tolv delar. Rulla ut varje del till en lång rulle. Rulla upp på en pinne eller ett grillspett.

3. Grilla över öppen eld tills bröden fått färg, eller i ugn på 225 grader i ca 10 min.