Mjukt kornmjölstunnbröd med anis och fänkål

Ingredienser

12 tunnbröd

Mjukt kornmjölstunnbröd med anis och fänkål

Ett saftigt börd med trevlig sötma och kryddighet. Förutom anis och fänkål är det även gott att smaksätta degen med kummin- eller sesamfrön. Servera med enbart smör, och/eller en riktigt god, vällagrad ost.

Så här tillagar du receptet (1 timme):

1. Mortla fänkåls- och anisfröna i en mortel, alternativt hacka dem med en kniv. 

2. Blanda ihop fänkåls- och ansifrön, vetemjöl, kornmjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap och blanda ihop till en smdig deg. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i 12 bitar.

3. Kavla ut varje del till en rund kaka, ca 3 mm tjock. 

4. Hetta upp en gjutjärns- eller stekpanna utan fett. Borsta bort överflödigt mjöl från kakorna och stek dem sedan några minuter på varje sida tills de fått fin färg. Förvara de varma bröden i en ren bakhanduk.