Ingredienser

12 tunnbröd

Mjukt kornmjölstunnbröd med anis och fänkål

Ett saftigt börd med trevlig sötma och kryddighet. Förutom anis och fänkål är det även gott att smaksätta degen med kummin- eller sesamfrön. Servera med enbart smör, och/eller en riktigt god, vällagrad ost.

Så här tillagar du receptet (1 timme):

1. Mortla fänkåls- och anisfröna i en mortel, alternativt hacka dem med en kniv. 

2. Blanda ihop fänkåls- och ansifrön, vetemjöl, kornmjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap och blanda ihop till en smdig deg. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i 12 bitar.

3. Kavla ut varje del till en rund kaka, ca 3 mm tjock. 

4. Hetta upp en gjutjärns- eller stekpanna utan fett. Borsta bort överflödigt mjöl från kakorna och stek dem sedan några minuter på varje sida tills de fått fin färg. Förvara de varma bröden i en ren bakhanduk.