Kalljästa rågbaguetter

Ingredienser

3 baguetter

Kalljästa rågbaguetter

Riktigt smakfulla baguetter som får krispig skorpa av vattnet. Den långa jästiden göra att smakerna får tid på sig att utvecklas bättre, för ett ännu godare bröd!

Så här tillagar du receptet (30 min + över natten):

Dag 1

1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Rör 5 min på låg hastighet och sedan 8 min på hög hasighet i degblandare, eller dubbla tiden för hand.

2. Smörj en skål med rapsolja. Häll degen i skålen. OBS! Degen ska inte fylla mer än 1/3 av skålen. Täck med plast och låt den stå i rumstemperatur i 30–60 min. Lägg sedan degen i kylskåp över natten.

Dag 2

3. Värm ugnen till 250 ̊C (varmluft 225 ̊C) med en bakplåt i mitten och en långpanna i botten.

4. Lägg degen på mjölat bakbord och dela den i 3 lika stora bitar. Forma försiktigt till avlånga korvar.

5. Ta ut bakplåten ur ugnen och lägg på bakplåtspapper. Lägg därefter på degbitarna och sätt in i övre delen av ugnen. Sänk temperaturen till 225 ̊C (varmluft 200 ̊C). Häll 1 dl vatten i långpannan i botten på ugnen.

6. Grädda bröden ca 25 min.

7. Låt dem svalna på galler.