Ingredienser

1 brytbröd

Goda bullen

Ljusa saftiga bullar med vetekross.

Så här tillagar du receptet (90 minuter):

1. Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken till 37ºC (fingervarmt) och häll den över jästen. Tillsätt övriga ingredienser men spar ½ dl av mjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, ca 5 minuter med maskin eller det dubbla för hand, tills den känns smidig. (Degen bör vara ganska lös från början eftersom kross sväller).

2. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

3. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och forma den till en stor bulle. Lägg den på smord eller bakplåtspappersklädd plåt och platta till bullen med handen.

4. Låt jäsa ca 30 minuter.

5. Värm ugnen till 200ºC.

6. Grädda i nedre delen av ugnen, 25–30 minuter.

7. Låt brödet svalna på galler under bakduk. Bryt det i bitar.