Frallor med pumpakärnor & aprikoser

Ingredienser

10 st frallor

  • 650 g (6,5 dl) kall mjölk
  • 20 g jäst
  • 50 g (1 dl) boveteflingor
  • 20 g (½ dl) solroskärnor
  • 40 g (3/4 dl) pumpakärnor
  • 10 g (1 msk) helt linfrö
  • 350 g (6 dl) Kungsörnen Bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 20 g (2 msk) fiberhusk
  • 100 g (10-15 st) osvavlade torkade aprikoser

Utbakning

  • Neutral olja
  • Boveteflingor

Frallor med pumpakärnor & aprikoser (glutenfritt)

Vad passar bättre till en fika än nygräddade frallor? Vårt recept på glutenfria frallor med aprikoser och pumpakärnor passar utmärkt till eftermiddagskaffet men även för en lyxigare frukost.

Så här tillagar du receptet (3 timmar):

1. Mät upp mjölken, vispa i jästen för hand eller med elvisp.

2. Tillsätt boveteflingor, solroskärnor, pumpakärnor, linfrö, bovetemjöl och salt och vispa till en jämn smet.

3. Klipp aprikoserna i mindre bitar och vispa ner dem i smeten. Tillsätt fiberhusken och vispa snabbt in den så inga klumpar bildas.

4. Låt degen vila i en bunke övertäckt med plast till minst dubbel storlek, eller ca 2 timmar.

5. Klicka ut degen till 10 st frallor på en plåt klädd med bakplåtspapper.

6. Värm ugnen till 200 grader.

7. Strö över boveteflingor och låt frallorna jäsa 30 minuter.

8. Grädda frallorna i mitten av ugnen ca 30 minuter.

9. Låt frallorna svalna helt innan du skär i dem.