Ingredienser

8 frallor

Frallor med honung och havssalt (långtidsjästa)

Härligt långtidsjästa frallor med honung och havssalt, bakade av vår kära bagare Conny. Den långa jästiden gör att brödet utvecklar en bättre arom och konsistens, vilket gör det extra gott att äta!

Så här tillagar du receptet (12 tim + 1 tim, 20 min):

1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Allt ska blandas ihop, inte knådas (inga klumpar). Låt stå i ca 12 timmar i rumsptemperatur

2. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord. Vik in kanterna av degen mot mitten, låt jäsa  i ca 1 timme. Värm ugnen till 260˚C (varmluft 240˚C) med två plåtar i ugnen, varav en längst ner.

3. Ta ut en plåt från ugnen, dela degen i 8 lika stora bitar. Vik in kanterna mot mitten på bitarna och lägg upp på den varma plåten, utan bakplåtspaper. Ställ in plåten med frallorna i ugnen, häll försiktigt 1 dl vatten på den nedersta plåten. Baka frallorna 12 – 14 min.

4. Låt svalna på galler.