Bovetebröd med sirap

Ingredienser

Ger 1 bröd

  • 500 g (5 dl) vatten
  • 25 g jäst
  • 1 dl ljus sirap
  • 45 g (1 dl) majsstärkelse
  • 320 g (5 dl) Kungsörnen Bovetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 35 g (3/4 dl) fiberhusk

Bovetebröd med sirap (glutenfritt)

Gott bovetebröd med fiberhusk, salt, sirap och bovetemjöl. Tips - låter brödet vila ett dygn innan du skivar upp det, då smakar det ännu bättre.

Så här tillagar du receptet (2 tim + 1 dygn):

1. Vispa alla ingredienser utom fiberhusk till en slät blandning. 

2. Vispa i fiberhusk tills degen tjocknar. Låt degen vila till dubbel storlek, 40-60 minuter.

3. Värm ugnen till 200 grader.

4. Rulla degen i bovetemjöl och lägg i en smord 1 1/2 liters form.

5. Låt degen jäsa i ca 30 minuter under bakduk.

6. Ställ in brödet i mitten av ugnen och baka i 45-50 min, eller tills brödet har en innertemperatur på 96 grader. Låt gärna brödet vila ett dygn innan det skärs upp.