Bovetebröd i form

Ingredienser

1 bröd

Bovetebröd i form (glutenfritt)

Glutenfritt recept på Majs- och bovetemjöl. Tips! Glutenfria bröd smakar bäst om de får vila ett dygn innan de skivas upp och smöras. En köksvåg är dessutom ett bra hjälpmedel, nästan ett måste, när du bakar glutenfritt.

Så här tillagar du receptet (2 tim, 10 min):

1. Mät upp vatten, honung och blanda i jästen för hand eller med elvisp. Vispa i fiberhusk. Låt stå i 10 minuter.

2. Blanda i resten av ingredienserna och kör 5 minuter på hög hastighet. Låt degen vila till dubbel storlek, eller ca 30 minuter. 

3. Lägg degen i en smord 1 ½ liters form. Strö boveteflingor på toppen och låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

4. Värm ugnen till 200 C. Ställ in brödet i mitten av ugnen och grädda i 40-45 minuter eller tills brödet har en innertemperatur på 96 grader.

5. Ta ut brödet ur formen och lägg det på ugnsgallret. Låt det svalna innan du skär upp det.