Bagels

Ingredienser

10 bagels

  • 400 g vatten 
  • 680 g Kungsörnen Vetemjöl 
  • 30 g jäst
  • 16 g salt
  • 16 g strösocker
  • Ägg till pensling
  • Topping, t.ex. vallmo-, sesam- eller solrosfrön

Bagels

Recept på fantastiskt goda bagels från Hela Sverige Bakar. Så gott på frukostbordet!

Så här tillagar du receptet (1 timme ):

1. Blanda alla ingredienser i bunke till en smidig deg.

2. Dela degen i 10 bitar och rundriv till bollar, dvs med lätt hand i cirkelrörelse forma bollar: cirkla handen medsols (om du är högerhänt) och pressa in kanten av degen med tummen vid varje ny cirkel (se filmlänk nedan om hur du rundriver). Låt vila i 10 minuter.

3. Gör ett hål i mitten och låt jäsa 30 till 40 minuter. Sjud upp vatten i en kastrull. Lägg i bagels och låt sjuda 1 minut per sida, tag upp. 

4. Pensla bagels med ägg och strö på valfri topping om så önskas. Grädda i ugn i 210 grader, ca 20 min, tills gyllenbruna.